do 1 okt 19:30

Grootmeesters van het Witte Doek 2 | Federico Fellini & Martin Scorsese

Rudi de Boer
1 okt
19:30

In deze vierdelige filmcursus gaat Rudi de Boer aan de hand van filmfragmenten in op het werk van de grootmeesters van het witte doek. We ontdekken de 'signature' van Hitchcock, Kubrick, Fellini, Scorsese, Almodóvar, Von Trier, Tarantino en Coppola.

Het tweede deel van de cursus staat in het teken van Federico Fellini en Martin Scorsese. De films van Fellini waren altijd erg persoonlijk en zaten bovendien vol verwijzingen naar zijn eigen jeugd. De familie van Scorsese kwam oorspronkelijk uit Sicilië en Martin kwam op die manier in aanraking met de diverse maffia-verhalen die zijn films later zouden beïnvloeden. Beide hebben een sterk katholieke achtergrond en dat zien we duidelijk terug in hun films.


Over Rudi de Boer

Rudi heeft altijd een grote interesse gehad voor alles wat met film te maken heeft. Hij is afgestudeerd aan Utrecht Universiteit met de studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Daar heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de film en is hij meer te weten gekomen over andere filmculturen. Zijn kennis zet hij nu in bij het doen van nagesprekken bij films en het geven van filmcursussen.

De avonden zijn los te bezoeken.