do 17 sep 19:30

Grootmeesters van het Witte Doek 1 | Alfred Hitchcock & Stanley Kubrick

Rudi de Boer
17 sep
19:30

In deze vierdelige filmcursus gaat Rudi de Boer aan de hand van filmfragmenten in op het werk van de grootmeesters van het witte doek. We ontdekken de 'signature' van Hitchcock, Kubrick, Fellini, Scorsese, Almodóvar, Von Trier, Tarantino en Coppola.

Het eerste deel van de cursus staat in het teken van Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick. Kenmerkend voor Hitchcock was dat hij precies wist hoe hij het publiek moest bespelen. In feite heeft hij de blauwdruk gemaakt van de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf. De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Kubrick staat erom bekend dat hij altijd controversieel en mysterieus werelden wist te creëren die vervreemdend werkten. Ondanks de enorme verscheidenheid van zijn films - hij probeerde elke film van genre te veranderen - zien we zijn handtekening terug.


Over Rudi de Boer

Rudi heeft altijd een grote interesse gehad voor alles wat met film te maken heeft. Hij is afgestudeerd aan Utrecht Universiteit met de studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Daar heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de film en is hij meer te weten gekomen over andere filmculturen. Zijn kennis zet hij nu in bij het doen van nagesprekken bij films en het geven van filmcursussen.

De avonden zijn los te bezoeken.