di 12 mei 20:00

Boekie Night

presentatie: Wim Daniëls
12 mei
20:00
  • di 12 mei
    20:00
    Podiumzaal
    AFGELAST

NATLAB IS EEN TIJDJE DICHT, VOORLOPIG TOT 1 JUNI
BOEKIENIGHT GAAT NIET DOOR
Bezoekers die op deze site een kaartje hebben gekocht ontvangen een informatiemail. 
Heb je een papieren kaartje, dan hebben wij geen contactgegevens van je. Wil je toch het bedrag terugvragen, dan kun je een foto of kopie van je kaartje sturen naar info@natlab.nl. Vermeld daarbij het bestelnummer van je ticket(s), je persoonsgegevens en het bankrekeningnummer (IBAN). Wij zullen dan het bedrag terugstorten. Omdat Natlab tijdelijk gesloten is, kan enkele weken duren, voor je het bedrag op je rekening ontvangt.

Samen met Boekhandel Van Piere en Natlab ontvangt schrijver en columnist Wim Daniëls maandelijks schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom bij Boekie Nights. En iedereen die van boeken wil leren houden, trouwens ook.

Over Een huis in Engeland van Maarten Asscher

Slapeloosheid is een hulpeloze en hopeloze toestand, waaruit Maarten Asscher zich tracht te bevrijden door zichzelf ’s nachts terug te brengen naar het vroegere huis van zijn grootouders in Londen. Zodra hij in gedachten door het huis loopt waar hij als kind jaarlijks logeerde, komt het verleden vanzelf tevoorschijn. Behalve de dierbare herinneringen aan de heerlijke zomers die hij daar doorbracht, verschijnen ook onvertelde verhalen over vroeger. Hoe waren zijn grootouders met hun drie kinderen de oorlog doorgekomen, nota bene na een verblijf in Westerbork? En waarom zijn ze ná de oorlog plotseling naar Engeland vertrokken?
’s Nachts zwervend door het dierbare huis en overdag speurend in de overgebleven brieven, dagboeken en officiële stukken, reconstrueert Asscher in Een huis in Engeland het levensverhaal van zijn grootouders. Het resultaat is een indrukwekkende autobiografische roman, met een knappe afwisseling tussen zwaar en licht, tussen intimiteit en geschiedenis, tussen het persoonlijke en het universeel-menselijke.

Over Lichter dan ik van Dido Michielsen

Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Dido Michielsen kreeg voor dit boek de Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 uitgereikt.