vr 24 apr 20:30

Jihad van Liefde

George & Eran Producties
24 apr
20:30
  • vr 24 apr
    20:30
    Podiumzaal
    AFGELAST

NATLAB IS EEN TIJDJE DICHT, VOORLOPIG TOT 1 JUNI

Dit evenement gaat niet door. We zoeken naar een nieuwe datum, zodra we meer weten nemen we contact op met iedereen die kaarten in huis heeft.
 Meer info lees je op www.natlab.nl/corona

Jihad van Liefde is het veelbesproken boek waarin David Van Reybrouck het aangrijpende verhaal optekent van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was El Bachiri in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Acteur Mohammed Azaay brengt samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Credits

tekst en bewerking: Sarah Ringoet
gebaseerd op: het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, uitgegeven door De Bezige Bij
muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
decor en lichtontwerp: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
spel: Mohammed Azaay
producent: Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
campagnebeeld: Curly & Straight

“IK BEN EEN JIHADIST VAN DE LIEFDE. VRAAG ME NIET OM TE HATEN, NOG LIEVER ZOU IK STERVEN!”

Mohamed El Bachiri