vr 17 apr 20:30

Wolven Huilen Niet Alleen

Frascati Producties / Charli Chung
17 apr
20:30
  • vr 17 apr
    20:30
    Podiumzaal
    AFGELAST

NATLAB IS EEN TIJDJE DICHT, VOORLOPIG TOT 1 JUNI

Dit evenement gaat niet door. We zoeken naar een nieuwe datum, zodra we meer weten nemen we contact op met iedereen die kaarten in huis heeft.
 Meer info lees je op www.natlab.nl/corona

Karton, ducttape, cornflakesdozen, yogamatten, zes broers, Tarantino, Batman, 5000 dvd’s en ontelbaar veel filmquotes. Dat is de basis voor Wolven huilen niet alleen; een energiek en brutaal schouwspel van regisseur Charli Chung. Geïnspireerd op de documentaire The Wolfpack (Crystal Moselle, 2015) maakte hij creatief theater over vrijheid, broederschap, nostalgie, verbeelding en opgroeien against all odds. Kan je met fantasie de werkelijkheid te lijf gaan?

"Wolven Huilen Niet Alleen is een droom voor elke diehard filmliefhebber!"

Zes broers – Bhagavan, Mukunda, Krsna, Jagadisa, Narayana & Govinda – worden vijftien jaar lang door hun ouders binnen gehouden. Ze groeien op met de duizenden dvd’s van hun vader: Reservoir Dogs, The Lord of the Rings, The Dark Knight, The Godfather. Met behulp van eigen geknutselde filmsets spelen ze hun favoriete films scène voor scène na. Het ene moment kruipen de broers in de huid van Batman en Joker, het volgende moment komt de beroemdste scene uit Star Wars voorbij: “Luke, I am your father!” De referenties volgen elkaar in rap tempo op. Dit maakt Wolven huilen niet alleen tot een droom voor elke diehard filmliefhebber!

De Italiaans-Nederlandse Charli Chung (1995) is talig, energiek en schaamteloos romantisch. Met zowel nieuwe als bestaande teksten ontwikkelt hij eigentijds repertoire waarbij zijn acteurs centraal staan. Tragische, overdadige maar altijd liefdevolle portretten over de complexiteit van het mens-zijn.

Charli Chung studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met The Dreamers. Daarna maakte hij bij Frascati Producties what we talk about when we talk about love (2017), Bij jou begin ik (genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2018) en Don Caravaggio (geselecteerd voor het TheaterFestival Vlaanderen 2019). Bij Toneelgroep Oostpool maakte hij o.a. KIDS en Alles wat liefde is. Vanaf 2021 wordt Chung een van de huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool.

"De voorstelling barst van de energie, van spel- en maakplezier en van de creativiteit van karton en ducttape." -  Het Parool

"De vijf acteurs [...] schakelen met wild krullende pruiken in een adembenemend tempo tussen broer en filmpersonage." - De Volkskrant

"Hoe groter de filmkennis bij de toeschouwer, hoe groter het plezier omdat dan al die citaten opeens op hun plek vallen." - Noordhollands Dagblad

Credits

regie: Charli Chung
tekst: Don Duyns
spel: Chris Peters, Alex Hendrickx, Joes Brauers, Teun Donders, Charles Pas 
dramaturgie: Madelon Kooijman 
lichtontwerp: Adriaan de Geus