ma 13 apr 19:45

Onder de loep | The Kindergarten Teacher

Sara Colangelo
13 apr
19:45
  • ma 13 apr

NATLAB IS EEN TIJDJE DICHT, VOORLOPIG TOT 1 JUNI

Dit evenement gaat niet door. We zoeken naar een nieuwe datum, zodra we meer weten nemen we contact op met iedereen die kaarten in huis heeft.
 Meer info lees je op www.natlab.nl/corona

Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. Door haar verwoede pogingen het talent van het kind te ontwikkelen, komt ze in een neerwaartse spiraal terecht waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden.

Onder de loep 

In deze reeks zijn recente films samengebracht, die de moeite waard zijn om nog eens beter te bekijken. Gemeenschappelijke noemer is dat ze stof tot nadenken bieden, en aanzetten tot verdere discussie. Over gewone mensen worden zelden films gemaakt, dus in deze reeks komen een aantal bijzondere personages langs. De films laten zien wat bijzondere gebeurtenissen met mensen kunnen doen, en hoe zij hierop reageren. In hoeverre dit bijzonder of abnormaal is, mag een van de discussiepunten worden.

De opzet van de avond is steeds hetzelfde: een bondige inleiding als opwarmer, om vervolgens de film te kijken. Dan een korte pauze en de nabespreking voor de liefhebbers.

Klik hier voor een overzicht van overige delen van deze filmreeks.

Regie
Sara Colangelo
Cast
Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar
Speelduur
97 min
Jaar
2018
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

De avonden van deze filmreeks zijn ook los te bezoeken. Met een Natlab Pas, Betere Filmpas en als student kosten deze kaartjes €8,50.

The Kindergarten Teacher’; een gelaagde film, die stof tot nadenken geeft

★★★★ NRC Handelsblad