ZAKELIJK DIRECTEUR
Ben jij innovatief en ondernemend én gedreven om Natlab verder te brengen als zakelijk directeur? De organisatie wil een volgende stap maken in groei, professionalisering en ondernemerschap. Denk hierbij aan het exploreren en realiseren van nieuwe inkomstenbronnen en nieuwe horeca-concepten. Maar ook aan het met lef initiëren van plannen om rendementen te verbeteren, en hierbij inspirerend te zijn voor de medewerkers en hen mee te nemen in die ambities. 

Hiervoor zoekt Natlab nu, naast de artistiek directeur, naar een zakelijk directeur. Indiensttreding bij voorkeur uiterlijk 1 september 2023.

WAT GA JE DOEN?
> Je stelt de begroting op, op basis van het samen met de artistiek directeur opgestelde meerjarenbeleidsplan, en legt hierover verantwoording af.
> Je geeft leiding aan de uitvoering van de strategie voor de financiële gegevensverwerking.
> Je stelt analyses en rapportages op, houdt je bezig met (financieel-) risicobeheer, jaarrekening en jaarverslag en de planning & control cyclus.
> Je levert financiële gegevens aan de coöperatie Natlab, exploitant van het Natlab-gebouw. 
> Je houdt je bezig met het structureel vergroten van de eigen inkomsten van Natlab. Onder meer door middel van beleid, ontwikkeling en realisatie in fondsenwerving, subsidies, corporate partnerships en bijdragen.
> Je hebt eindverantwoordelijkheid voor de financiering, budgetbewaking, en projectplannen behorende bij de voorgenomen ingrijpende verbouwing van Natlab.
> Je hebt verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering, interne organisatie en management van de medewerkers en vrijwilligers.
> Je geeft leiding aan de uitvoering van het HR-beleid.
> Je werkt mee aan een gastvrije sfeer in het filmtheater voor bezoekers, professionals uit de verschillende culturele disciplines, pers en (digitale-)media, vertegenwoordigers van subsidiënten, fondsen, sponsoren en overige belanghebbenden.
> Je rapporteert aan de Raad van Toezicht.

WIE BEN JIJ?
> Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau, strategisch denkvermogen en bent in staat om consequenties op tactisch en operationeel niveau te overzien.
> Je weet effectief te opereren in een maatschappelijke, en bij voorkeur culturele, organisatie en hebt tevens commerciële ervaring.
> Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap, lobby en sponsor- en fondswerving met gevoel voor politiek-bestuurlijke context.
> Je beschikt over organiserend vermogen en kan vernieuwende strategieën ontwikkelen, of op zijn minst ondersteunen.
> Je kan innovatieve gedachten zakelijk vertalen, weet een balans te vinden in financiële risico’s en voordelen voor de organisatie, en weet externen daarin mee te nemen.
> Je bent een vertrouwenwekkende, verbindende en resultaatgerichte teambuilder die delegeert en draagvlak creëert in de organisatie.
> Je bent in staat om relaties te onderhouden met subsidieverstrekkers en andere relevante stakeholders.
> Je hebt ervaring in leidinggevende functies en inclusief leiderschap en bent een echte peoplemanager.
> Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met financiën, financiële administratie, rapportages en verslaglegging.
> Je bent daadkrachtig, durft besluiten te nemen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel intern als extern.
> Je hebt een hart voor cultuur, bij voorkeur met ervaring in een organisatie op het snijvlak van markt en cultuur. 

WAT BIEDEN WIJ JOU?
> Een contract voor onbepaalde tijd. 
> Dienstverband tussen de 28 en 36 uur.
> De inschaling vindt plaats conform de Richtlijn Bezoldiging van Directeuren VSCD, met inschaling in schaal 9A.
> Gratis toegang tot alle films en andere programma’s bij Natlab.
> Een dynamische organisatie met leuke en hardwerkende collega’s. 

Past bovenstaand profiel bij je en ben je geïnteresseerd in deze functie in een leuke werkomgeving, dan nodigen wij je uit om je motivatie en cv vóór 22 mei aanstaande in te dienen via PublicSpirit, onder vermelding van vacaturenummer 8018. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Dominique Heemskerk, telefonisch via 033-445 90 50 of per e-mail.