Theater is terug bij Natlab

De afgelopen maanden hebben we samen met het Parktheater nagedacht over een nieuw programma. We hadden twee doelen: natuurlijk wilden we in de eerste plaats een fantastisch programma voor jou samenstellen.

Daarnaast zochten we naar een goede verdeling van theater voor Eindhoven, met ruimte voor jong talent en voor gevestigde namen, voor grote populaire theaterspektakels en voor spannend en avontuurlijk theater, bijvoorbeeld voor onze vlakke vloerzaal. Zodat theater in de volle breedte, met alle genres, in alle soorten en maten in onze stad te vinden is.

Dat is gelukt.

Theater op vrijdag
Vanaf september zie je zo'n twintig theatervoorstellingen, op een vaste dag. Vrijdag is na de zomer de vaste theaterdag bij Natlab. Daarnaast zijn er ongeveer 10 jeugdvoorstellingen te zien, vooral in de vakanties.
 

Jeugdtheater
Kinderen zijn altijd al belangrijk voor Natlab. Er is volop ruimte voor kinder- en jeugdfilms. Na de zomer zijn er in de schoolvakanties dagelijks films te zien, kunnen kinderen workshops volgen en is er theater te zien in de podiumzaal. Door grote jeugdtheatergezelschappen zoals De Toneelmakerij. In de weken voor pakjesavond speelt TG Graasland drie keer een vrolijke Sinterklaasvoorstelling. Heel bijzonder is dat De Nationale Opera (die normaliter haar producties uitsluitend in Amsterdam speelt) een familieopera laat componeren op basis van een van de vele mooie prentenboeken van Toon Tellegen. Verwacht in het voorjaar van 2020.
 

Cabaret
Natuurlijk kwam Theo Maassen regelmatig zijn nieuwe programma uitproberen in Natlab, maar cabaret vast in het programma, dat is nieuw. Komend seizoen zijn verschillende winnaars van de grote cabaretfestivals te zien in Natlab, bijvoorbeeld Farbod Moghaddam (winnaar van het Leids Cabaret Festival in 2018) en Anuar (hij won Cameretten in 2004).
 

Theater en Dans
Natlab was altijd het huis van theater en dans en dat blijft. Oude bekenden als Ann Van den Broek en Laura van Dolron komen komend seizoen terug naar Natlab. Een solovoorstelling van Pauline Roelants van Eindhovens dansgezelschap United Cowboys gaat in februari 2020 in première. Het Zuidelijk Toneel viert ook een van haar premières bij Natlab. Zij brengen de spraakmakende roman van Kristien Hemmerechts over de vrouw van Dutroux (De vrouw die de honden eten gaf) naar het toneel. Met topactrice, Theo d’Or- en Gouden Kalf-winnares Marie-Louise Stheins. Te zien op vrijdag 3 april.

Het volledige programma zie je op www.natlab.nl/theater.

Je kunt nu al kaartjes kopen ;)
 

Nieuwsgierig naar meer theater in Eindhoven? Kijk op www.parktheater.nl