Nieuwe expositie van Baltan Laboratories nu te zien

'We Are Human Rights' is een samenwerking tussen zeven ontwerpers en zeven mensenrechtenverdedigers. Samen pakken ze de problemen aan die mensenrechtenverdedigers tegenkomen in hun praktijk en leven. Deze cross-over van disciplines onderzoekt hoe design mensenrechtenverdedigers in Burundi, Colombia, Kenia, Nicaragua, Mexico, Soedan en Rusland kan ondersteunen.

'We Are Human Rights' toont een reeks ontwerpmethodologieën die naar voren komen bij het benaderen van mensenrechtenkwesties. De projecten laten zien hoe design zich met andere disciplines bezighoudt. Hoe kunnen we gedeelde waarheden maken? Hoe worden media geënsceneerd? Hoe leef je in met vreemden? Hoe de anonimiteit te breken?

In het voorjaar van 2018 werden de zeven mensenrechtenverdedigers gehost in Nederland door de Stichting Justice and Peace Netherland, via hun initiatief Shelter City. Bij Baltan Laboratories worden vier van deze samenwerkingen getoond: ‘Triangulating Evidence’ van Kornelia Dimitrova en Lottie; ‘Refracting Propagandas’ door Maxime Benvenuto en Valentina; ‘How I became an ally, from not giving a shit’ van Daeun Lim en Francis; en ‘Afterimage’ door Jella Lena van Eck en Lucia.


Over Stichting We Are

Stichting We Are is een ontwerpbureau dat met experts samenwerkt om te innoveren. Ze gebruiken collaborative design om sociale en juridische systemen te transformeren. Door designdenken te combineren met expertise, genereren ze voorstellen en projecten die innovatie op verschillende maatschappelijke schaalniveaus brengen: buurt, stad, land en transnationale instellingen.


Meer informatie:
www.foundationweare.org
www.baltanlaboratories.org