De Oscars zijn uitgereikt!

Green Book is de verrassende winnaar van de Oscar voor Beste Film. Daarnaast won Mahershala Ali, die pianist Don Shirley speelt, de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol. De film won ook de categorie Beste Scenario.
 

Bohemian Rhapsody is wat betreft aantal Oscars de grote winnaar van de avond: hoofdrolspeler Rami Malek won de prijs voor Beste Acteur en de film kreeg ook Oscars voor Beste Montage, Beste Geluidsmontage en Beste Geluidsmix.
 

Veel mensen verwachtten dat Roma tot Beste Film benoemd zou worden, maar deze Netflix-parel kreeg Beste Buitenlandse Film en beste Cinematografie uitgereikt. Alfonso Cuarón werd geëerd met de prijs voor Beste Regie.
 

Prachtige bergbeklimmerfilm Free Solo werd benoemd tot Beste Documentaire.
 

Olivia Colman sloeg steil achterover van verbazing toen ze hoorde dat ze de Oscar voor Beste Actrice kreeg, voor haar rol in The Favourite. Regina King (If Beale Street Could Talk) won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Ook Spike Lee sprong een gat in de lucht toen hij eindelijk een Oscar binnensleepte: BlacKkKlansman won de categorie Beste Aangepaste Scenario.
 

Lady Gaga hield in tranen een mooie speech toen bleek dat Shallow, de hit uit A Star is Born, de prijs voor Beste Originele Nummer had gewonnen. Vice kreeg de Oscar voor Beste Haar en Make-up en First Man won de categorie Beste Visuele Effecten.
 

Green Book, Bohemian Rhapsody, The Favourite, If Beale Street Could Talk, Vice en andere prijswinnaars zie je natuurlijk in je favoriete filmtheater. Als je in het weekend van 2 maart minimaal drie Oscarwinnaars komt kijken, kosten deze maar € 6,50 per film. Tickets zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa. Bekijk ons programma

Tot snel bij Natlab!