Wieland Vogel

Chandelier - Aureool aka Halo
De lichtkroon van Wieland Vogel (Heusden 1980) staat voor eerlijkheid, het belangrijkste thema in zijn werk. Als hij bij voorbeeld een bank ontwerpt, zal hij nooit de constructie bedekken omdat die de schoonheid aan het zicht zou onttrekken. Daar ligt immers de kracht van het ontwerp. Hij concentreert zich in zijn werk op tijd, ruimte en licht, die onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Hij geeft dit weer in subtiele, verfijnde ontwerpen.

Kroonluchter 'Aureool a.k.a Halo' is gemaakt van voornamelijk kunststof onderdelen en naaimachinelampjes. De lamp kan simpel met de hand van 0,5 tot 2 diameter worden geschoven en andersom, om zo een ruimte ín een ruimte te maken. Bijvoorbeeld boven een eettafel. Zo pas je hem gemakkelijk aan aan de sfeer en het gezelschap.

Vogel studeerde in 2007 af aan de Design Academy Eindhoven, met deze lichtkroon. Deze werd onmiddellijk aangekocht door Li Edelkoort, de toenmalige directeur. Vogel werkte o.a. bij Piet Hein Eek en Ted Noten, Maarten Baas, Joost van Bleiswijk en Alexander Pelikan. Hij ontwerpt nu in zijn eigen studio, een prachtig oud klooster in Eindhoven.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.