Interieur Natlab


Het café-restaurant is ingericht door Eindhovense ontwerpers onder curatorschap Wendy Plomp van Edhv.

Edhv architecten van identiteit
Edhv ontwikkelt, ontwerpt en bouwt identiteiten. Je kunt ons dan ook het beste omschrijven als architecten van identiteit. Met behulp van multidisciplinaire teams bestaande uit grafische, ruimtelijke en nieuwe media designers streven wij naar kwaliteit en de meest onconventionele resultaten.

Voor een aantal interieurelementen van het nieuwe Natlab kreeg Edhv een deel van de regie in handen. Na een verkennende sessie over het toekomstige ambitieniveau van deze historische locatie heeft Edhv ervoor gekozen om in Natlab een aantal unieke, speciaal voor deze locatie vervaardigde Eindhovense ontwerpen toe te passen. Zo werd Jeroen Wand gevraagd speciaal voor Natlab een eigen restaurantstoel te ontwikkelen, stapelbaar en volledig van hout vervaardigd. Deze stoelen bieden een mooi tegenwicht aan de zo karakteristieke vintage aluminium Plaza Futura stoel. Die stoel is een ontwerp uit 1951 van de Zwitserse architect Armin Wirth.

De tafelbladen in het café-restaurant zijn bewerkt door een aantal ontwerpers. Daphna Laurens heeft een grafisch lijnenspel aangebracht. Luuk van den Broek bewerkte de tafels met lichtgevoelige inkt en heeft tafelmomenten vastgelegd door belichting. Studio Maarten Kolk & Guus Kusters lieten de tafelbladen beprinten met een serie doorgeschoten groenten. De tafels vormen een levendig geheel omdat ze niet haaks zijn waardoor de zichtlijnen lijken te dansen. Voor de bar boven ontwierpen Mieke Meijer en Max Lipsey een lichtobject dat subtiel verwijst naar de laboratoriumhistorie van het Natlab. Naast alle vaste ontwerpen zijn er ook wisselende objecten en beelden te zien zodat Natlab steeds weer blijft verrassen. Zo wordt de ware kracht van Eindhoven, namelijk het vermogen om steeds weer te veranderen, zichtbaar en beleefbaar op een plek die weer dienst doet als huis voor inspiratie.
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.