Exposities

De Nooijerzaal: 


HER & DER
impressies in woord en beeld
door Jos Lammers en Matt Dings

Schrijver/journalist Matt Dings en fotograaf Jos Lammers trokken van 1982 tot 2003 als reportageduo veelvuldig voor weekblad De Tijd - later HP/De Tijd - de wereld over om samen in woord en beeld te berichten over wat in hun oren en ogen de wereld zo bijzonder maakt.

Een greep uit meer dan 30 jaar eigenzinnige fotografie en literaire journalistiek is in een boek samengevat en vermengd met een door Matt geselecteerde serie columns uit zijn persoonlijke blog, dat hij sinds 2012 bijhield. Een kleurrijk, melancholiek en geestig document van een bewogen periode uit de recente geschiedenis. Het boek is in een beperkte oplage in eigen beheer uitgegeven. Het is te koop bij de receptie van Natlab (of te bestellen via fotojoslammers@chello.nl). 

Een selectie van het werk is tentoongesteld in Natlab en te zien van 13 mei tot en met 30 juni.


Dick Raaijmakers zaal / Baltan Laboratories :


SONIC SPRAWL NEDERLANDS
Van Sophia Bulgakova

Deze zomer presenteert Baltan Laboratories Sonic Sprawl van Sophia Bulgakova in het Natlab.Sonic Sprawl is een immersieve geluidsinstallatie die bestaat uit tientallen meters rode buizen. De buizen transporteren omgevingsgeluiden van de ene plek naar de andere, waardoor een geheel nieuw netwerk van geluiden ontstaat.

Bezoekers worden uitgenodigd om de buizen te volgen en de geluiden te traceren en zo het gebouw op een nieuwe manier te beleven. Ervaar hoe eenvoudige constructiematerialen als verlengstuk van het menselijke voorstellingsvermogen kunnen dienen.

Sonic Sprawl werd voor het eerst tentoongesteld in het kader van Sensing the Place, een samenwerkingsproject tussen ArtScience en Sonic Acts Academy in 2018.

Open zo t/m vr 10.00 uur, za 12.00. Gratis toegang.

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.