- For English see below -

La Bayadère
Marius Petipa’s legendarische sprookje, gesitueerd in India, verhaalt van een tempeldanseres en de prins die háár liefheeft maar trouwt met een ander. Een van de hoogtepunten voor het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte ‘witte akte’ – Het rijk der schimmen – waarin de verloren liefde van de prins in vele gedaanten zijn geest belaagt.

De choreografie geeft niet alleen de twee concurrerende ballerina’s alle ruimte om te schitteren, maar laat in een opzienbarende solo ook een bronzen afgodsbeeld tot leven komen. De klankrijkdom en sfeer van Minkus’ muziek sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie en het drama van het verhaal.

Live Cinema
De beste opera's en balletvoorstellingen rechtstreeks uit Londen. Natlab is maandelijks live verbonden met het Royal Opera House/Covent Garden. Geniet van voorstellingen op wereldniveau in de stijlvolle en goed uitgeruste podiumzaal van Natlab. We verwelkomen u bij de live voorstellingen feestelijk met een welkomstdrankje. Op de zondagochtend volgend op de live voorstelling vertonen wij de Encore voorstelling. Dit is dezelfde voorstelling, alleen niet live.

English
An iconic 19th-century Russian ballet, La Bayadère was originally performed at the Bolshoi Theatre in St Petersburg in 1877, and was regularly performed within the former Soviet Union throughout the 20th century. It remained unknown in the West until the Kirov Ballet toured with the Kingdom of the Shades scene in 1961. Natalia Makarova saw La Bayadère as a child in Leningrad and created this production in 1980. The Kingdom of the Shades scene in Act III is one of the ballet's highlights, in which a series of arabesques across the moonlit stage demonstrates the strength of the corps de ballet and the beauty of Marius Petipa's choreography. 

Live Cinema
The finest operas and evening-long ballets from London’s Royal Opera House in Covent Garden are now also showing in Natlab via live stream. Opera and ballet lovers unable to attend premiere nights at the renowned Royal Opera House in London can now still enjoy the sharpest productions and the best performances in Natlab Eindhoven.