-English below-

Ook deze zomer vertonen we in juli en augustus weer films in de openlucht. Het grote scherm wordt opgesteld op onze binnenplaats. Alle buitenfilms zijn gratis toegankelijk, hapjes en drankjes zijn te koop aan de bar. Wees er vroeg bij voor één van de schaarse plekken op onze bankjes - of nog verstandiger: neem je eigen klapstoel mee!

The Party
De nieuwe film van Sally Potter (Orlando) spat van het scherm met briljante rollen van Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cherry Jones, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen. Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl de vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill, de man van Janet, een schokkende mededeling doet.

Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn en de andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés. The Party werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

IN DE PERS
NRC ★★★★
'Tussen al het gekissebis worden serieuze vragen gesteld'
The Guardian ★★★★
'Kort, scherpzinnig en grappig'
 

English:

In Sally Potter's new dark comedy THE PARTY, Janet (Kristin Scott Thomas) is hosting an intimate gathering of friends in her London home to celebrate her political ascension, while her husband, Bill (Timothy Spall), seems preoccupied. Janet's acerbic best friend, April (Patricia Clarkson), arrives and others follow, some with their own dramatic news to share, but an announcement by Bill provokes a series of revelations that gradually unravel the sophisticated soiree, and a night that began with champagne may end with gunplay.