Onder het Maaiveld Junior

Mark Verkerk
Sat 30 Sep - Sun 8 Oct
30 Sep
-
8 Oct

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt. En kan je er geen genoeg van krijgen? Ga dan als een echte citizen scientist zelf op zoek naar deze bodemdieren tijdens de Bodemdierendagen!

Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat je die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Tegels uit de tuin wippen en de natuur een handje helpen. 

BODEMDIERENDAGEN.NL & NIOO
De bodem is de basis van ons bestaan, dus het is eigenlijk heel vreemd dat we er maar zo weinig over weten. Om de natuur te kunnen beschermen is de hulp van alle Nederlanders hard nodig.

Beschermen start met weten wat er leeft, daarom organiseren we met NIOO en vele andere organisaties (in de week van Dierendag) de Bodemdierendagen. Op safari in je eigen tuin, op zoek naar die belangrijke maar vaak ongeziene bodemdieren.

Verspreid over het hele land gaan duizenden mensen aan de slag als citizen scientist, als familie in de eigen tuin, als klas op het schoolplein of met de hele buurt in het plantsoen. Samen verzamelen we waardevolle informatie over het bodemleven.

Alle waarnemingen worden online verzameld en gepresenteerd in een top 10. Meer informatie hierover vind je op bodemdierendagen.nl.

Direction
Mark Verkerk
Duration
70 min
RELEASE
Wed 19 Apr
Year
2023
Country
Nederland
Language
Nederlands
  • Not harmful / All ages