Premiere Living Room with Q&A

Lilia Scheerder
Sat 4 Jun 14:00
4 Jun
14:00

Filmmaker Lilia Scheerder brengt de stille film weer naar het grote doek met Living Room. In dit beeldend verhaal van 23 minuten worden thema's als eenzaamheid, isolement en besluiteloosheid door filmmaker Lilia Scheerder even abstract als inventief uitgebeeld. 

Wat als de muren letterlijk op je af komen? Wat als dat wat je zou moeten beschermen je opslokt? De film vertelt het verhaal van twee eenzame zielen die dezelfde kamer huren, maar daar op verschillende momenten zijn. Eenmaal binnen blijkt het onmogelijk de kamer te verlaten. Langzaam maar zeker lijkt de ruimte hen op te slokken...

Een stille film over een tijdloze menselijke strijd die in een nachtmerrie veranderd. Na afloop van de film vindt er een Q&A plaats met leden van de cast en crew.

Als graficus, performance- en geluidskunstenaar, filmmaker, fotograaf, organisator en Drag King is Lilia een creatieve alleskunner. Haar werk draait om het analoge, het zwart-witte, het achterhaalde en het duistere. Structuren en gebouwen spelen een belangrijke rol in haar werk. De ideeën haalt ze uit dromen en nachtmerries, die ze zich vaak tot in detail kan herinneren. Ze zijn een voedingsbodem voor haar interdisciplinaire werk. Gebouwen en interieurs in dromen kunnen worden opgevat als beelden voor lichaam en geest. Daarnaast is Lilia diep geïnspireerd door stille film en analoge media. In film probeert ze analoge (animatie)technieken te gebruiken binnen moderne media en de taal van de stille film te vertalen naar moderne media en toepassingen.

Programma

14:00     Filmvertoning
14:25     Q&A met Lilia Scheerder