Primair onderwijs

Tegenwoordig groeien we op in een maatschappij met een snelle beeldcultuur. We worden continu geprikkeld door een stroom van beelden via bestaande en nieuwe mediaplatformen. Een manier om hiermee om te gaan is om vanaf jonge leeftijd meer te weten te komen over film en beeldtaal.

In onze verdiepende educatieprogramma’s voor het primair onderwijs worden leerlingen uitgedaagd om films kritisch te bekijken, te analyseren en er vervolgens op te reflecteren. 

Dikkertje Dap
Wad, overleven op de grens van water en land
Toen mijn vader een struik werd
Uilenbal
Cloudboy
Rosie & Moussa

Film kijken

Maak kennis met het filmtheater en boek een filmvertoning voor jouw klas of leerjaar. We bieden film aan in allerlei verschillende vormen. De films die regulier in Natlab te zien zijn kunnen ook geboekt worden als besloten filmvoorstelling voor je klas. We denken graag mee over een filmvertoning op maat. Denk hierbij aan films die bij een bepaald thema passen of bij een specifiek vak.

In samenwerking met filmmuseum EYE en het Nederlands Film Festival (NFF) bieden we een adviesaanbod aan, met een selectie van films voor verschillende leeftijden. Deze films zijn toegankelijk en zetten aan tot nadenken, zoals Toen mijn vader een struik werd (over vluchten en oorlog) en Uilenbal (over vriendschap). Zo dient film als een perfect gespreksmiddel!


Festivals

Wist je dat er jaarlijks verschillende filmfestivals plaatsvinden in Natlab? In oktober zijn de kinderfilms van Cinekid met een of meerdere klassen te bezoeken als besloten schoolvoorstelling. Daarnaast bieden we het hele jaar door indrukwekkende films van Movies that Matter aan, met passend verdiepingsprogramma (bijvoorbeeld een inleiding, nagesprek of gastles op school).

Verdieping

Een filmvertoning met extra’s? Dat kan! Combineer het kijken van een film met een inleiding en/of nagesprek, om meer de diepte in te gaan met de leerlingen. We denken graag mee over geschikt lesmateriaal voor in de klas ter voorbereiding op of nabespreking van het bezoek aan Natlab.

Workshops

Combineer je filmbezoek met een workshop, bijvoorbeeld een greenscreen workshop of een stopmotion workshop. Door zelf aan de slag te gaan met film krijgen leerlingen inzicht in het maakproces en het ontstaan van film. Laat kinderen door middel van film- en animatietechnieken ervaren hoe beeld tot leven kan komen.

Korte Film Poule

In samenwerking met filmmuseum EYE bieden we verschillende filmprogramma’s aan, bestaande uit korte filmpjes, variërend van live-action tot animatie. In deze compilatieprogramma’s vertonen we films die ieder vanuit een ander perspectief, in een andere vorm en met andere doeleinden een thema verbeelden. Met dit programma creëer je een ideale basis voor dialoog met de leerlingen. Er is voor ieder wat wils.

Hieronder de verschillende programma's:

Groep 1 & 2: Filmprogramma Jij & Ik
Groep 1 & 2: Filmprogramma Jij & Ik
Laat leerlingen kennis maken met de vier basis-emoties: blijdschap, boosheid, angst en verdriet. Leerlingen ontdekken dat verhalen op verschillende manieren verteld worden en gevoelens op verschillende manieren geuit worden.
Groep 3 t/m 6: Filmprogramma Raar maar Waar
Groep 3 t/m 6: Filmprogramma Raar maar Waar
Door een selectie korte films ontdekken leerlingen dat in een film, net als in een boek, een nieuwe wereld wordt gecreëerd. Die wereld kan dicht bij de werkelijkheid blijven, maar ook heel gek en anders zijn.
Groep 7 & 8: Filmprogramma Reis om de Wereld
Groep 7 & 8: Filmprogramma Reis om de Wereld
Leerlingen gaan op reis in het filmtheater. Ze worden meegenomen van nu naar toen en van hier naar ver weg. Leerlingen zien film in allerlei vormen; live-action, tekenfilm en computeranimatie.

Contact

Wil je een schoolvoorstelling boeken, een offerte opvragen, ons een vraag stellen of zelf een voorstel doen?

Neem vrijblijvend contact op met de educatieafdeling via educatie@natlab.nl of bel naar 040 294 68 48.