MBO, HBO en WO

Tegenwoordig groeien we op in een maatschappij met een snelle beeldcultuur. We worden continu geprikkeld door een stroom van beelden via bestaande en nieuwe mediaplatformen. Een manier om hiermee om te gaan is om de kennis en vaardigheden te verwerven om film en beeldtaal te onderzoeken en begrijpen.

In onze verdiepende educatieprogramma’s voor zowel MBO, HBO en WO worden studenten uitgedaagd om films kritisch te bekijken, te analyseren en er vervolgens op te reflecteren.

Film

Maak kennis met het filmtheater en boek een filmvertoning. We bieden film aan in allerlei verschillende vormen. De films die op het moment regulier in Natlab te zien zijn kunnen ook geboekt worden als besloten filmvoorstelling.
 

Film op maat

We denken graag mee over een filmvertoning op maat. Denk hierbij aan films die bij een bepaald thema passen of bij een specifiek vakgebied. In samenwerking met filmmuseum EYE en het Nederlands Film Festival (NFF) bieden we een adviesaanbod aan, met een selectie van films voor verschillende leeftijden. Deze films zijn toegankelijk en zetten aan tot nadenken. Zo dient film als een perfect gespreksmiddel!

Verdieping

Een filmvertoning met extra’s? Dat kan! Combineer het kijken van een film met een inleiding en/of nagesprek, om meer de diepte in te gaan met de studenten.

Maak je eigen film

In samenwerking met BROET Studio bieden we de mogelijkheid om de wereld van de film te ontdekken als creatief medium door zelf een film te maken. Na het kijken van een film gaan studenten zelf aan de slag met een terugkerend thema uit de film. Ze acteren, regisseren en filmen zelf. Ze leren samenwerken en doorlopen in een korte tijd alle stappen van het film maken.

Movies that Matter

Behoefte aan een maatschappelijke film? Bij Natlab kunt u ook kiezen voor een festivalfilm van Movies that Matter. MtM ziet film als een fantastisch middel om lastige maatschappelijke thema’s invoelbaar en bespreekbaar te maken. Elk jaar worden er films geselecteerd die hoog gewaardeerd zijn tijdens het festival en een diepe indruk maakten. Bij deze films is gratis lesmateriaal beschikbaar en er is de mogelijkheid om een passend verdiepingsprogramma, zoals een inleiding of een nagesprek, af te nemen.

Contact

Wil je een schoolvoorstelling boeken, een offerte opvragen, ons een vraag stellen of zelf een voorstel doen?

Neem vrijblijvend contact op met de educatieafdeling via educatie@natlab.nl of bel naar 040 294 68 48.