Ons nieuwsoverzicht

 • Heimwee Festival: Blade Runner toen en nu

  De maanden november en december staan in Natlab bol van heimwee en nostalgie. We blikken terug en leggen het gevoel van heimwee onder de loep in theater, lezing, film en exposities. Vanaf deze week staat de film Blade Runner in twee versies op het programma: de originele versie uit 1982 èn de nieuwe versie, Blade Runner 2049. In deze nieuwe versie keert Harrison Ford terug, naast o.a. acteur Ryan Gosling. 

 • Sandra Bernart wint Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2017

  De tweede editie van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent is gewonnen door schrijfster Sandra Bernart. Haar verhaal Nuchterheid met een zachte G werd door een deskundige jury onder leiding van auteur Manon Uphoff gekozen als het winnende verhaal. De overige vijf genomineerden waren Hessel Rippe, Debby Willems, Nina Kramer, Richard van Westreenen en Rosa (pseudoniem). In totaal stuurden 64 schrijvers een kort verhaal in rond het thema van dit jaar: Licht.  Uit handen van Anja Frieling, winnaar van de schrijfwedstrijd van 2016, ontving Sandra Bernart de prijs, waaraan een geldbedrag van 500 euro is verbonden.
  De Prijs voor Eindhovens Schrijftalent is een initiatief van Boekhandel Van Piere, Bibliotheek Eindhoven, Natlab en Coöperatie Dela.

 • A.s. maandag 6 november zijn we gesloten

  Op maandag 6 november zijn wij gesloten vanwege ons jaarlijkse personeelsuitje, wij hopen daarvoor op uw begrip. Op dinsdag 7 november bent u uiteraard weer van harte welkom!

 • Inleiding van Ko van Dun bij Manifesto

  Op donderdag 2 november geeft kunsthistoricus Ko van Dun een inleiding bij de film Manifesto. De lezing start om 19.30 uur en na een korte pauze ziet u Manifesto, de filmische versie van de installatie die eerder dit jaar tijdens het Holland Festival te zien was en daar met enorm enthousiasme werd ontvangen.

 • DDW | Talkshow Cinema & Live Design

  Praat zaterdag 28 oktober mee over design en architectuur in de Nederlandse film en televisieseries, met o.a. Claudy Jongstra Winy Maas, Ate de Jong, André van Duren, Frank Ketelaar (Overspel en Klem), en Ellen Lens (Brimstone).

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.