Ons nieuwsoverzicht

 • Zondag 14 januari v.a. 15 uur: gesloten i.v.m. Nieuwjaarsborrel

  Op zondag 14 januari is Natlab vanaf 15.00 uur gesloten voor publiek vanwege onze nieuwjaarsborrel. Wij hopen op uw begrip en zien u graag maandag weer vanaf 10 uur.

 • Nieuwe expositie van Wladimir Manshanden in De Nooijerzaal

  Nu te zien in De Nooijerzaal 32 containers, een fotoverslag van Wladimir Manshanden. Daarnaast heeft Ruud Scheerens, filmmaker te Eindhoven, een begeleidend filmpje gemaakt over station Strijp-S (7 minuten) dat mede mogelijk is gemaakt door steun van Natlab. Daarnaast wordt een eerder gemaakt filmpje over Eindhoven als groeistad (2 minuten) vertoond dat in opdracht van het Architectuur Centrum Eindhoven is gemaakt. 32 containers - een fotoverslag
  Rotterdam is een van de grootste havens ter wereld. De hele wereld lost daar containers die vervolgens op de trein naar het Duitse achterland gezet worden. Met veel geraas en gedonder walsen ze mijn stad binnen, muziek in mijn oren. Op het hoogspoor weerkaatst staal het avondlicht en zet mijn verbeelding aan het werk. Ik zie een bont gekleurde karavaan die globalisering een gezicht geeft. Zeebestendig en manshoog zijn de vinyl plakletters op geribbelde en verweerde huiden. Kernachtige gedichten. Raadselachtige lettercombinaties. Ik zie een wereld die voorbij trekt. Negentig procent van wat wij kopen wordt per schip vervoerd. Het kost vijftienhonderd dollar om een container van China naar West-Europa te vervoeren. Wereldwijd zwerven veertig miljoen containers rond.  

 • Veel verbeelding in 2018

  Wij wensen al onze bezoekers veel verbeelding, verandering en vernieuwing in 2018. We zijn deze hele week open met  exclusieve films voor ciniefielen, families, singles en setjes. En op zondag 7 januari hopen we u allemaal te zien op onze Not so lazy sunday afternoon voor onze nieuwjaarsparty.
   

 • Terugblik op het Heimweefestival

  Het Heimweefestival is ten einde gekomen en we kunnen met veel plezier terugblikken. Het festival opende op 10 november met het Heimweegesprek met de sprekers Ad Vingerhoets, Douwe Draaisma en Joke Hermsen. Deze kunt u hier terug luisteren.  

 • Mededeling voor bezoekers Boekie Night vanavond

  Vanwege het weeralarm van gisteren werd Herman Koch zijn vlucht geannuleerd, waardoor hij vanavond helaas niet bij Boekie Night aanwezig kan zijn. Wanda Reisel, die samen met hem Of heb ik het verzonnen? schreef is wel aanwezig om over hun boek te vertellen en de andere tafelgast, Rinske Hillen, is er uiteraard ook gewoon bij. Er wordt nog gekeken naar een vervangende gast en in januari wordt een nieuwe avond ingelast waarop Herman en Wanda alsnog aanwezig zullen zijn om over hun boek te praten. Iedereen met een kaartje voor vanavond heeft vrije toegang tot deze vervangende avond. Meer info hierover volgt vanavond tijdens Boekie Night.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.