Ons nieuwsoverzicht

 • Voorpremières Darkest Hour - met Golden Globewinnaar Gary Oldman

  Nog vóór de landelijke releasedatum is Darkest Hour dinsdag 16 en woensdag 17 januari al te zien in Natlab. De film vertelt een historisch belangrijk verhaal over de haast onmogelijke keuze die Winston Churchill als kersverse premier moest maken in 1940. Darkest Hour is bovendien interessant in een veel actueler kader, dat van #Brexit, het Britse nationalisme en het voeden daarvan.

 • Zondag 14 januari v.a. 15 uur: gesloten i.v.m. Nieuwjaarsborrel

  Op zondag 14 januari is Natlab vanaf 15.00 uur gesloten voor publiek vanwege onze nieuwjaarsborrel. Wij hopen op uw begrip en zien u graag maandag weer vanaf 10 uur.

 • Nieuwe expositie van Wladimir Manshanden in De Nooijerzaal

  Nu te zien in De Nooijerzaal 32 containers, een fotoverslag van Wladimir Manshanden. Daarnaast heeft Ruud Scheerens, filmmaker te Eindhoven, een begeleidend filmpje gemaakt over station Strijp-S (7 minuten) dat mede mogelijk is gemaakt door steun van Natlab. Daarnaast wordt een eerder gemaakt filmpje over Eindhoven als groeistad (2 minuten) vertoond dat in opdracht van het Architectuur Centrum Eindhoven is gemaakt. 32 containers - een fotoverslag
  Rotterdam is een van de grootste havens ter wereld. De hele wereld lost daar containers die vervolgens op de trein naar het Duitse achterland gezet worden. Met veel geraas en gedonder walsen ze mijn stad binnen, muziek in mijn oren. Op het hoogspoor weerkaatst staal het avondlicht en zet mijn verbeelding aan het werk. Ik zie een bont gekleurde karavaan die globalisering een gezicht geeft. Zeebestendig en manshoog zijn de vinyl plakletters op geribbelde en verweerde huiden. Kernachtige gedichten. Raadselachtige lettercombinaties. Ik zie een wereld die voorbij trekt. Negentig procent van wat wij kopen wordt per schip vervoerd. Het kost vijftienhonderd dollar om een container van China naar West-Europa te vervoeren. Wereldwijd zwerven veertig miljoen containers rond.  

 • Veel verbeelding in 2018

  Wij wensen al onze bezoekers veel verbeelding, verandering en vernieuwing in 2018. We zijn deze hele week open met  exclusieve films voor ciniefielen, families, singles en setjes. En op zondag 7 januari hopen we u allemaal te zien op onze Not so lazy sunday afternoon voor onze nieuwjaarsparty.
   

 • Terugblik op het Heimweefestival

  Het Heimweefestival is ten einde gekomen en we kunnen met veel plezier terugblikken. Het festival opende op 10 november met het Heimweegesprek met de sprekers Ad Vingerhoets, Douwe Draaisma en Joke Hermsen. Deze kunt u hier terug luisteren.  

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.