Oscarwinnaars te zien in Natlab

Ma 05 maart 2018

Vannacht vond in Hollywood de uitreiking plaats van de 90e Oscars. The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro was de grote winnaar. Het fantasydrama won vier Oscars, waaronder die van Beste Film.

De Oscar voor Beste acteur/ actrice gingen zoals verwacht naar Gary Oldman voor zijn vertolking van Winston Churchill in Darkest Hour, en Frances McDormand, voor haar rol in Three Billboards outside Ebbing Missouri.

De Oscar voor de Beste vrouwelijke bijrol ging naar Allison Janney in I, Tonya. Sam Rockwel ontving de Oscar voor de Beste mannelijke bijrol, acteur in Three Billboards outside Ebbing.
Una Mujer Fantástica won de Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film, is zondag weer bij Natlab te zien.

Regisseur en scenarioschrijver James Ivory, won met Call me by your name de Oscar voor het Beste aangepast script. De film werd geregisseerd door Italiaans regisseur Luca Guadagnino, maar Ivory schreef het scenario op basis van het gelijknamige boek van André Aciman.

Ook ontving Phantom Thread de Oscar voor het Beste kostuumontwerp en ging de Oscar voor make-up en haar naar de Darkest Hour.

Al deze Oscarwinnaars zijn deze week te zien bij Natlab. Het volledige filmprogramma vindt u hier. Benieuwd welke films er nog meer een Oscar hebben gewonnen? Een overzicht daarvan leest u in dit artikel op NU.nl.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.