Helmert Woudenberg speelt try-outs van 'Mozes'

Ma 29 januari 2018

Helmert Woudenberg was één van de gezichtsbepalende acteurs van het Werkteater, het gezelschap dat in de zeventiger en tachtiger jaren nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen. Daarna maakte hij vele spraakmakende solo-voorstellingen, zoals Fortuyn en Landverrader.

In zijn vijftiende solo buigt Helmert Woudenberg zich over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

Op dinsdag 13 februari speelt hij dit stuk in onze Podiumzaal. De voorstelling is nog in wording, u krijgt een try-out van Mozes te zien.

Mozes
In Mozes vertelt hij hoe het Joodse volk in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest de bescheiden Mozes om de exodus te leiden, maar die weet niet of hij de juiste man is om de opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land.

Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

Kaarten voor de voorstelling bestelt u hier. 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.