Sandra Bernart wint Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2017

Do 09 november 2017

De tweede editie van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent is gewonnen door schrijfster Sandra Bernart. Haar verhaal Nuchterheid met een zachte G werd door een deskundige jury onder leiding van auteur Manon Uphoff gekozen als het winnende verhaal. De overige vijf genomineerden waren Hessel Rippe, Debby Willems, Nina Kramer, Richard van Westreenen en Rosa (pseudoniem). In totaal stuurden 64 schrijvers een kort verhaal in rond het thema van dit jaar: Licht. 

Uit handen van Anja Frieling, winnaar van de schrijfwedstrijd van 2016, ontving Sandra Bernart de prijs, waaraan een geldbedrag van 500 euro is verbonden.
De Prijs voor Eindhovens Schrijftalent is een initiatief van Boekhandel Van Piere, Bibliotheek Eindhoven, Natlab en Coöperatie Dela.

De jury over het winnende verhaal: “Dit is in alle opzichten een afgerond verhaal waarin de personages stuk voor stuk als levende, echte mensen voor het oog van de lezer oprijzen. Je beweegt met de verteller mee op diens golven van spot, zelfrelativering en zelfreflectie. Een heerlijke geschiedenis met een heldere analyse van wat er allemaal zin en onzin is geworden in ons tijdsgewricht.”

Sandra Bernart (1973) publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites. Haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. In 2015 verscheen bij uitgeverij Palmslag haar debuutroman: Ik zag Menno. Momenteel werkt ze aan haar tweede roman.

 

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.