Beleef Manifesto in Natlab

Di 26 september 2017

Manifesto is de filmische versie van de installatie die eerder dit jaar tijdens het Holland Festival te zien was en daar met enorm enthousiasme werd ontvangen. De film is gemaakt door kunstenaar en filmer Julian Rosefeldt, die actrice Cate Blanchett in dertien verschillende scenes bijzondere kunstenaarsmanifesten uit de vorige eeuw laat verbeelden.

De Australische actrice speelt uiteenlopende personages, waaronder een afgetobde werknemer in een afvalcentrale, een Russische choreograaf, een poppenspeler en een tv-presentator. Het levert niet alleen een hallucinerende ervaring op, maar roept tegelijkertijd een discussie op over de waarde van dit soort manifesten en hun effect op de kunstvorm die ze wilden veranderen.

Speciale filmvertoningen
Manifesto is vanaf 5 oktober in Natlab te zien als film. Al eerder, tijdens de eerste drie weekenden van oktober (zo 1 oktober, za/zo 7 en 8 oktober en za/zo 14 en 15 oktober) vertonen we de film simultaan en na elkaar in verschillende zalen, om de ervaring van gelijktijdigheid zo dicht mogelijk te benaderen. Bezoekers kunnen de verschillende ruimtes in en uit lopen en krijgen daarmee eenzelfde soort beleving als bij de oorspronkelijke installatie in musea werd bereikt. Met 1 ticket kunt die middag naar de vier voorstellingen. In de gangen vertonen we bovendien beelden uit het werk.


Lees hier meer over de film

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.