Martin Scorsese: 3 van zijn filmkassiekers

Di 27 juni 2017

Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan. Volgende week (v.a. do 6 juli) vertoont Natlab drie van zijn filmklassiekers: Raging Bull (1980 - foto), Goodfellas (1990) en Taxi Driver (1976). 

Nog meer Italië?
Eind augustus (24 t/m 27 augustus) staat een Italiaans filmweekend op het programma rond schrijver en nobelprijswinnaar Luigi Pirandello (1867-1936), i.s.m. Stichting Luigi Pirandello.

Heel bijzonder is de aanwezigheid van Giovanna Taviani tijdens het festival. Zij heeft als 14-jarige onbedoeld een belangrijke rol gespeeld in de inmiddels klassieke film Kaos. Ze zal met het publiek in gesprek gaan over haar ervaringen toen (1984) en de betekenis ervan in haar verdere leven en carrière.
Binnenkort volgt meer info over dit Italiaanse filmweekend.


 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.