Dit vindt u van Natlab

Di 09 mei 2017

Onlangs vroegen we u naar uw mening over Natlab. U reageerde met velen, veel dank daarvoor. Pauline Terreehorst, directeur van Natlab, reageert graag op uw wensen en ideeën.  

Publieksjaarverslag 2016

Veel van onze bezoekers hebben de afgelopen weken onze jaarlijkse enquete ingevuld. Wij danken u daarvoor. We horen graag wat u vindt en wat we beter of anders kunnen doen. Vaak kwamen dezelfde thema’s bij u terug, zoals het gebrek aan parkeerplaatsen of fietsenstallingen. Al deze reacties samen beschouwen we als uw jaarverslag - het jaarverslag van de bezoekers van onze activiteiten in Natlab. Daarom voegen we dat graag bij ons officiële jaarverslag waarin we als organisatie rekenschap geven van het afgelopen jaar.

U bent met velen, en dat heeft u gemerkt. Voor het derde jaar op rij stegen onze bezoekcijfers met 15% naar 150.000. Dat leidt in de weekenden van ons hoogseizoen (van oktober tot mei) soms tot een overvol café-restaurant, en dus een minder goede bediening. Het is lastig om daar iets aan te doen. Onze oplossing is geweest om ook films rond 5 en 6 uur te gaan programmeren. Dat wordt gewaardeerd, maar anderen vinden dat weer moeilijker in te passen in hun dagschema. Die zouden graag zien dat al onze films om 8 uur begonnen. Het probleem daarvan is weer dat we dan maar 1 voorstelling per avond zouden kunnen organiseren. Helaas komt dan het brede filmaanbod in gevaar, dat u allemaal met een cijfer 8 of hoger heeft gewaardeerd.
Inmiddels hebben we wel meer zitplaatsen in en rond het café gerealiseerd, voor zover dat kan vanwege voorschriften van de brandweer.

U maakt relatief vaak opmerkingen over de te felle verlichting in ons pand. U heeft daar gelijk in. We worstelen daar al jaren mee. Omdat veel van het (led)licht bij de oplevering van het (gemeentelijke) pand is ingebouwd, en het nogal kostbaar is om daar iets aan te veranderen, hebben we tot nu toe lapmiddelen, zoals filters, moeten gebruiken. We zullen daar met voorrang iets aan gaan doen.
Sommigen van u vinden het speciaal voor ons door Eindhovense designers ontworpen meubilair niet mooi of niet gezellig, of vonden het in het algemeen gezelliger aan de Leenderweg, onze vorige locatie. Hier moeten we een pas op de plaats maken, want daar zijn we het niet altijd met u eens. De (heel bijzondere, Zwitserse vintage) aluminium stoelen in het café zijn in ieder geval dezelfde als aan de Leenderweg, evenals de tafels. En wij vinden de houten restaurantstoel die Jeroen Wand voor Natlab ontwierp, wel mooi. Smaken verschillen. Verder hopen we dat u lekker zit in de leren De Sede banken die we op Marktplaats kochten. En voor de rest kunnen we van een pand dat bedoeld was als laboratorium en in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid is gebouwd, niet opeens een bruin café maken. Dat zou ook niet kloppen. We hopen dat andere verlichting al helpt.

Omdat u nu vaker bij ons komt, wilt u ook dat het menu van ons restaurant vaker wisselt. Ook daar wordt aan gewerkt.
U vindt onze website niet gebruiksvriendelijk. We zullen die op termijn aanvullen met een app, als we de ticketverkoop, die daarmee samenhangt, goed technisch verwerkt krijgen.

U begrijpt dat al deze maatregelen veel geld kosten, dus het kan niet allemaal tegelijk. We worden gesubsidieerd, en zoals alle gesubsidieerde instellingen in Eindhoven, zullen we het de komende jaren met flink veel minder geld moeten doen. Maar we hebben alles wat u ons hebt gemaild ter harte genomen. En we zijn blij dat velen van u ons ook hebben laten weten graag naar Natlab te komen. We kregen op de Cultuurmonitor die de gemeente Eindhoven elk jaar laat maken op basis van een enquête onder alle inwoners van Eindhoven, zelfs een 7,8, het hoogste cijfer. Dat motiveert ons om nog meer ons best voor u te doen. En als u ons nog iets wilt laten weten: mail het ons, ook als we geen enquête sturen. Nogmaals dank voor uw feedback. We zien u graag terug.

Hartelijke groet,

Pauline Terreehorst
Directeur Natlab door Plaza Futura


Hier leest u ons jaarverslag van 2016
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.