Economia festival in Natlab

Ma 24 april 2017

Van 28 t/m 30 april organiseert Baltan Laboratories Economia: een festival over economie, maar dan zonder economen. 

Tijdens dit evenement staat er een spannend filmprogramma in onze zalen met uiteenlopende genres. Sommige titels hebben een duidelijke relatie tot het onderwerp economie, anderen verwijzen er indirect naar.

Een niet te missen film is het unieke Dawson City: Frozen Time van Bill Morrison. De opkomst en ondergang van een stad waar goudkoorts overheerst, balt als het ware de hele economische geschiedenis van de Verenigde Staten samen. Overweldigend als The Revenant en esthetisch als Metropolis!

Aan de andere kant van het spectrum van tijdelijkheid, vinden we Sean Blacknell en Wayne Walsh's The Future of Work and Death. Werk gaat verdwijnen en we leven voor eeuwig. Echt? En wat betekent dit voor het leven zoals wij dat nu kennen?

Na de vertoning van deze film op zaterdag 29 april is er de gelegenheid om met de regisseurs van gedachten te wisselen tijdens een Q&A.

Een mustsee classic is de cultfilm They Live van John Carpenter. De film, die vaak gezien wordt als kritiek op Reagans politiek en hoofdzakelijk bestaat uit dwingende en onzichtbare metaforen over consumptie, is regelmatig het studieonderwerp geweest van belangrijke filosofen en kunstenaars. De hoofdpersoon van de film is de werkzoekende John Nada. Na de vondst van een bijzondere zonnebril is hij in staat om de wereld te zien zoals die is. Hij ziet tekstberichten in alledaagse objecten als bankbiljetten en billboards: “THIS IS YOUR GOD”, “MARRY AND REPRODUCE”, “NO INDEPENDENT THOUGHT”. Al snel ontdekt hij de vreselijke waarheid over wie er nu werkelijk over de wereld heersen...

Uiteraard is er nog veel meer te zien dan deze films. Het volledige programma vind je op www.thinkeconomia.com.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.