The Bigger Picture

Do 29 december 2016

In januari starten we met de nieuwe lezingenreeks The Bigger Picture. In deze reis door de tijd gaan kunsthistoricus Ko van Dun en filmtheoreticus Pauline Terreehorst (directeur Natlab door Plaza Futura) in op veranderingen in de kunsten na 1945 en leggen dwarsverbanden met filosofie en politiek.

Meningen genoeg, maar wie stelt de vragen?

De wereld is op drift, het nieuws is zwanger van onheil en er wordt steeds harder geroepen. Meningen zijn er genoeg, maar wie stelt de vragen? Wat zijn de ontwikkelingen die er werkelijk toe doen? Waar zijn we en hoe zijn we er gekomen?

In The Bigger Picture gaan Pauline Terreehorst en Ko van Dun op zoek naar het verhaal van onze wereld. Ze zoomen in op sleutelmomenten en schetsen de maatschappelijke en culturele achtergronden. Belangrijke naoorlogse cineasten, schrijvers en kunstenaars zijn daarbij hun gids. Ze maken daarbij een reis langs steden die centraal hebben gestaan in deze ontwikkelingen, omdat ‘het’ daar gebeurde: New York, Parijs, Berlijn, Londen, San Francisco en Silicon Valley, Bejing en Shanghai, om tenslotte te eindigen in Amsterdam.

Vrijheid en welvaart kennen een prijs. Het wegvallen van gezag betekende ook het verlies van samenhang en betekenis. Waar vinden we het cement waarmee we aan een nieuwe samenleving kunnen bouwen? Misschien moeten we dat zelf wel maken.

De zes presentaties van The Bigger Picture staan op zichzelf, maar vormen wel een geheel. Inhoudelijke informatie over de lezingen en tickets vindt u hier

Voor wie al kaarten heeft en alvast wat wil voorbereiden: Pauline en Ko schreven een inleiding, die vindt u hier

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.