6e Eindhoven Film Festival groot succes!

Ma 12 december 2016

De zesde editie van het Eindhoven Film Festival was een groot succes. Het hele weekend werden er bij Natlab films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit 45 verschillende landen. 

De grote winnaar van het festival 'Grijs is ook een kleur' sleepte maar liefst drie Golden Wing Awards binnen. Marit Weerheijm en haar crew studeerden afgelopen zomer af met deze korte fictiefilm. Daar won de film direct al prijzen en ook het Nederlands Filmfonds beloonde de film. Bijzonder aan het maakproces van de film was de samenwerking: het idee van een coming of age film ontstond in teamverband. De crew had tijdens de opleiding al veel samengewerkt en ziet de beloning voor de film als een mooie opstap naar verdere samenwerking. Zowel Beste Film, Beste Regie als Beste Actrice werden in de wacht gesleept.

Recordaantal bezoekers
Met bijna drieduizend bezoekers trok organisator BROET Basement een recordaantal filmliefhebbers naar het festival. Naast de 75 vertoonde films werden er ook workshops, lezingen, Q&A's en tafelgesprekken georganiseerd. Een beter bewijs van een springlevend filmklimaat voor onafhankelijke makers in Eindhoven is niet denkbaar. Ook de aantrekkingskracht ver buiten de eigen stadsgrenzen is onmiskenbaar en heeft er mede voor gezorgd dat het een zeer geslaagd weekend was.

Download hier het bestand met alle winnaars en categorieën!

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.