DDW in Natlab

Vr 21 oktober 2016

Tijdens DDW 2016 ontwikkelen internationale kunstenaars op uitnodiging van Hivos en Baltan Laboratories ideeën en scenario’s rond big & open data, praat Volkskrant-recensent Persis Bekkering met schrijvers die verder kijken dan de grenzen van het papier en zie je in Natlab autobiografische films van en gemaakt door Eindhovenaren. Ook is er een vertoning van het portret van de wereldberoemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf en is het jaarlijks festival voor Design, Research & Innovation.

Age of Wonderland
Age of Wonderland is een kennisproject waarbij creatieven, de zogenoemde ‘fellows’, uit Afrika, Azië en Latijns Amerika samen rondom een aantal maatschappelijke thema’s aan de slag gaan. De zes kunstenaars en creatieven afkomstig uit Indonesië, Tanzania, Chili, Guatemala en Iran onderzoeken en ontwikkelen op uitnodiging van Hivos en Baltan Laboratories tijdens een incubatieweek ideeën en scenario’s rond big & open data. Tijdens Dutch Design Week presenteren de fellows de resultaten en kan het publiek nog actief deelnemen aan het werk- en denkproces. Meer informatie en een overzicht van alle fellows vind je hier. 

Einstein & Bekkering
Op de plek waar Einstein in 1923 heeft gesproken, praat jonge schrijver en Volkskrant-recensent Persis Bekkering elke maand met niet minder geniale schrijvers, denkers en makers. De eerste aflevering op donderdag 27 oktober is in de ban van de Dutch Design Week, die ‘The making of’ als thema heeft. Persis ontvangt schrijvers die verder kijken dan de grenzen van het papier. Waarom is een roman de ene keer de beste vorm voor wat je te zeggen hebt, en de andere keer een film? Met Maurits de Bruijn, Emy Koopman en Sarah Arnolds.

Life, the movie
In het project Life, the movie kregen deelnemers de mogelijkheid om een korte film te maken over een moment uit hun leven. Tijdens de Dutch Design Week (22 t/m 30 oktober) vertoont Natlab elke dag de films die het afgelopen seizoen tot stand zijn gekomen.
Het draaischema vind je hier

Paradijs binnen handbereik
Een portret van de wereldberoemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. Zijn tuinen en parken zijn internationaal bekend. Oudolfs bekendste werk is waarschijnlijk zijn ontwerp van de Gardens of Remembrance in New York. Deze tuinen herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Maar ook de tuin van 'ons eigen' Van Abbe Museum is van zijn hand, net als die van het recent geopende museum Voorlinden in Wassenaar.
Op zondag 23 november wordt tijdens beide vertoningen de documentaire ingeleid door Pauline Terreehorst. Na de film beantwoordt documentairemaker Barbara den Uyl vragen vanuit het publiek.

DRIVE
Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival DRIVE brengt ontwerpers, wetenschappers, bedrijven en overheid samen tijdens de Dutch Design Week en verbindt topsectoren. DRIVE laat zien hoe onderzoek binnen de creatieve industrie complexe uitdagingen aanpakt en bijdraagt aan maatschappelijke innovaties.

Cinekid
Voor de kinderen geen design maar Cinekid, hèt film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd dat met trots een speciaal filmprogramma presenteert. In de herfstvakantie zie je in Natlab de allerleukste films voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. 

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.