Anja Frieling Eindhovens Schrijftalent 2016

Vr 23 september 2016

Op 22 september ontving Anja Frieling uit handen van onze pas geïnstalleerde burgemeester John Jorritsma de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2016. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Tevens werd de bundel gepresenteerd waarin de vijf beste ingezonden verhalen staan.

Spannende race
Maar liefst 72 (!) inzendingen werden geteld. Hieruit werden door een deskundige jury onder leiding van auteur Manon Uphoff de vijf beste verhalen geselecteerd:
1. Bonte was van Anja Frieling
2. Boerenzoon  van Willy Driessen – Senders
3. Ars longa vita brevis  van Max Leenaerts
4. De Kruisstraat  van Rosa (pseudoniem)
5. Helmut en de struikelstenen van  Linda Amendt
Op een feestelijke en vooral spannende avond werden deze verhalen door Henk van Straten voorgelezen en werden de genomineerden en jury geïnterviewd door Anemoon Langenhoff. Iris Penning zorgde voor de muzikale omlijsting. Er werd stilgestaan bij de overwegingen van de jury die in ‘Bonte was’ van Anja Frieling het beste verhaal zag.

Wasserette
Het winnende verhaal 'Bonte was' speelt in een wasserette aan de Gestelsestraat. In het verhaal ontdekken we hoe een wasserette een wereld in het klein kan vormen. Juryvoorzitter Manon Uphoff: “In een aangename lichte stijl, joyeus en zwierig, beweegt het geheel zich naar een misschien niet geheel onverwachte maar plezierige en gewenste ontknoping die tegemoet komt aan ons gevoel voor rechtvaardigheid.”
Winnares Anja Frieling is in het dagelijks leven werkzaam als communicatieadviseur. Dit jaar verscheen van haar hand een in eigen beheer uitgegeven kinderboek ‘Gemalen oorwurmen en Hazenplas’. 
 

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent
De ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ is een initiatief van Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA. Zij zijn ervan overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. DELA stimuleert mensen om hun levensverhalen vast te leggen en herinneringen door te geven aan volgende generaties. Daarom hebben de vier partijen gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ met als thema: levensverhalen uit de stad.

De bundel met daarin de vijf verhalen van de genomineerden is te koop bij van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.
 

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.