Pauline over het filmfestival van Cannes

Ma 30 mei 2016

Pauline Terreehorst, directeur van Natlab, geeft haar visie op de films die ze zag tijdens het afgelopen filmfestival in Cannes.
Wie wil weten wat er de komende tijd op filmgebied te verwachten is, leest dit verslag dat bovendien een mooie inkijk geeft in de thematiek en de keuzes van de filmmakers van dit moment.

"Het filmfestival van Cannes is een ideale springplank voor de films die in de zomer en herfst uitgebracht zullen worden. Money Monster, The Nice Guys en later deze zomer Café Society zijn daar goede voorbeelden van. Ze zijn prima gemaakt, en zorgen voor een goede avond uit, omdat ze ook nog wel aanleiding geven tot een mooi gesprek. Bij voorbeeld over het effect van het Wall Street-casino op gewone mensen die ook niet weten waar ze op af moeten gaan, en soms met aandelen hun hele spaargeld op de beurs vergokken (Money Monster). Of een tot nadenken stemmende Woody Allen (Café Society), die dichtbij zijn oude thema’s blijft, als altijd geïnspireerd door de Europese filmtraditie. Hij maakte weer eens een relatiefilm. Deze keer gesitueerd in het Hollywood in de jaren dertig, Dat levert een zeer onderhoudende film op van deze 80-jarige regisseur."

LEES VERDER

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.