Film & chocolade!

Do 14 april 2016

Vanaf vandaag is de documentaire TONY in onze zalen te zien, over een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie.

Een eerlijke documentaire die het bezoeken sowieso meer dan waard is. Vooral vandaag en vrijdag, want dan krijgen alle bezoekers er zo'n reep bij! Lekker! (op = op)

De reis van de Nederlandse journalisten op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Tony combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren. De film laat zien hoe lastig het is om fundamentele fouten en onrechtvaardigheid uit een wereldwijd systeem te elimineren. Maar het is niet onmogelijk. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen. Het merk Tony's Chocolonely groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.

KAARTEN EN INFO

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.