Ballet uit Londen: Giselle

Di 05 april 2016

Wilt u live meegenieten van de mooiste opera's en avondvullende balletten, rechtstreeks uit het Londense Royal Opera House / Covent Garden? Dat kan! Gewoon in Eindhoven, bij Natlab. Woensdag 6 april ziet u Giselle.

Via een live verbinding met het Royal Opera House / Covent Garden in Londen ziet u de balletten en opera's op ons extra grote scherm, met het professionele geluid van Dolby 7.1.

Petipa / Adam | Giselle | The Royal Ballet
Wo 6 april, 20.15 uur
Giselle is de ultieme Romantische klassieker, een liefdesverhaal dat in de echte wereld begint en voortduurt in het graf. De titelrol in dit ballet biedt tevens één der grootste uitdagingen in het totale ballet repertoire, waarbij Giselle transformeert van onschuldig boerenmeisje, vol liefde tot vergevingsgezinde geest die haar geliefde redt van de dood. Voor een ballerina is dit een rol van twee contrasterende helften; in het eerste bedrijf moet ze naïef en ongekunsteld lijken, maar in het tweede bedrijf wordt ze licht én lucht, met een etherische stijl die haast gewichtloos lijkt. In Peter Wright’s productie komt deze dualiteit prachtig naar voren; het eerste bedrijf kent rijke, naturalistische details en het tweede bedrijf is van een spectrale schoonheid.

Voorafgaand aan deze voorstelling zullen ballerina's van Balletstudio Valentijn als inleiding een korte dans brengen.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.