Natuurselfies en geluidspatronen

Zo 27 maart 2016

Dit hele Paasweekend kunnen kinderen meedoen met een wedstrijd wie de mooiste 'natuurselfie' maakt. En in de expositieruimte is een installatie te zien van Rob van Rooij, Perpetual Patterns, waarin beeldprojecties en een geluidssculptuur oude technologie opnieuw tot leven wekt in een hallucinerende ervaring.

Als je eerdere edities van Festival Ensuite, Club Labdance en Arthouse bezocht hebt, dan ben je bekend met het werk van multimedia kunstenaar Rot8ion. Rot8ion is namelijk verantwoordelijk voor de videoinstallaties op deze evenementen. Rot8ion maakt, naast zijn werk voor bovenstaande evenementen, ook ruimtelijke multimedia installaties waarin de toeschouwer volledig wordt ondergedompeld in beeld en geluid. Een terugkerend thema in de installaties van Rot8ion is de beleving van tijd en ruimte. De kunstenaar zoekt in zijn werk naar de grenzen van tijd en ruimte en de manieren waarop wij deze als mens ervaren. Perpetual Patterns verkent de grens tussen kunstwerk en ruimte, waarneming en illusie, toen, nu en straks en tussen techniek en natuur.
Vanaf het moment dat de kunstinstallatie wordt geactiveerd zou deze honderd jaar actief kunnen zijn, zonder dat twee keer hetzelfde te zien is. De installatie vult de gehele ruimte, is interactief en reageert op de bezoeker. De toeschouwers beïnvloeden door beweging en geluid de patronen in de installatie, en laten hiermee hun sporen achter.
Dagelijks te zien tijdens de openingstijden van Natlab tot 5 april.
Toegang gratis

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.