Beeldende voorwerpen- en poppentheater van Ulrike Quade Company

Ma 14 maart 2016

De Wand ging een maand geleden in première en haalde vier sterren in Theaterkrant. Aanstaande zaterdag staat Ulrike Quade Company met het stuk in onze podiumzaal.

De Wand is geïnspireerd op het gelijknamige boek (1963) van Marlen Haushofer, werd geschreven door Hannah van Wieringen, gespeeld door Harriet Stroet, en geregisseerd door Ulrike Quade.

Hun gezamenlijke fascinatie voor het verhaal is de sterk invoelbare afzondering, waar het hoofdpersonage buiten haar schuld om in terecht komt. Haar situatie is tegelijk begeerlijk en beangstigend.

De Wand is een origineel verhaal over eenzaamheid en overleven en leent zich uitzonderlijk goed voor beeldend theater. Het donkere en bedreigende woud dat geanimeerd wordt door special effects van buitenaf lijkt haar te overheersen, maar tegelijkertijd brengt de vrouw met liefdevolle hand de dieren tot leven.

'In handen van Ulrike Quade wint De wand aan symboliek. Het slot komt als een schok, maar de toeschouwer heeft eigenlijk al zoveel aanwijzingen gekregen dat alles voorspeld lijkt. En toch weet Harriet Stroet de spanning schitterend vol te houden – met haar komen we in een heel enge wereld terecht. De symboliek van het poppenspel met vooral de hond werkt goed: het levenloze wordt levend en weer levenloos. De grenzen van de realiteit worden voortdurend overschreden. Prachtig, met aldoor dreigende muziek door Strijbos & Van Rijswijk. Dit is een voorstelling die je meeneemt in een bijzondere wereld.' aldus Theaterkrant, die het stuk vier sterren gaf.

Aanstaande zaterdag staat Ulrike Quade Company met De Wand in onze podiumzaal. Kaarten bestelt u hier.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.