Vlaams 'teksttheater van de bovenste plank'

Di 08 maart 2016

Prachtige recensies voor de Vlaamse theatervoorstelling Wat / Nu van theatergroep Stan. ★★★★ De Theaterkrant
'Wat/Nu heeft alles wat goed toneel moet hebben: een fantastische tekst die heel wat vragen oproept bij de toeschouwers, vier schitterende acteurs die zich helemaal mogen uitleven in hun personages en dialogen, en een eenvoudige vorm die hoewel allesbehalve speciaal wel heel herkenbaar ‘Stan’ aanvoelt. Toegankelijk, relevant én grappig: Wat/nu is een te koesteren kleinood.' 

Je ziet de voorstelling zondag 13 maart om 20.30 uur.

Wat / Nu is een boosaardige komedie, die onze visies en meningen over familie, kunst en maatschappij deskundig op de helling zet. De voorstelling legt de vinger op de zere plek van onze eerste-wereldproblemen. 
Wat / Nu is gebaseerd op Slaap, kindje, slaap van Jon Fosse en Een stuk plastiek van Marius Von Mayenburg. Door de komst van huishoudster Jessica worden Michael en Ulrikes idealen van tolerantie en breeddenkendheid aan het wankelen gebracht. 

'een sterk staaltje vernieuwend toneel' - Podi-Art
'De nonchalante speelstijl, de grappige misverstanden en de vinnige dialogen zorgen voor genietbaar theater.' - ★★★ De Morgen

Van STAN-voorstellingen spat het spelplezier af en ze dragen - zonder moralisme - een krachtig maatschappelijk, politiek statement uit. Het is inmiddels tien jaar geleden dat de harde kern van STAN een voorstelling maakte zonder gastspelers. Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen keren nu terug naar zichzelf. "Deze ‘reünie’ zorgt voor een hernieuwde energie en bewijst nog maar eens wat voor klasbakken Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Frank Vercruyssen en Damiaan De Schrijver zijn." (Theaterkrant) In Wat-Nu spelen ze twee stukken: ‘Slaap, kindje, slaap’ van Jon Fosse en ‘Een stuk plastiek’ van Marius Von Mayenburg.

MEER INFO & KAARTEN

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.