Op naar 2016

Zo 27 december 2015

Natlab door Plaza Futura sluit 2015 succesvol af. Er kwamen 130.000 betalende bezoekers naar de film- en theatervoorstellingen en andere events, een stijging van 8% ten opzichte van 2014.

De best bezochte film was La Famille Bélier, een Franse film over een gezin waarvan alleen de dochter niet doof is, en over een groot zangtalent blijkt te beschikken. Op de tweede en derde plaats kwamen Still Alice en The Imitation Game. De best bezochte theatervoorstelling van 2015 was de dansvoorstelling The Black Piece van Ann Van den Broek, met 134 bezoekers.

In het thematische programma Club Natlab is het hele jaar door veel aandacht geschonken aan steden die zich 70 jaar na WO II uitzonderlijk hebben getransformeerd. Achtereenvolgens werden er festivals georganiseerd rond Berlijn, München en Wenen. Het laatste programma wordt op 11 januari beëindigd met een politieke discussie over de gastvrije stad, waarmee aansluiting wordt gezocht met het actuele vraagstuk van vluchtelingen en immigratie. Hiervoor is de bekende Weense politicus Christoph Chorherr uitgenodigd.

De blik vooruit: 2016 in Natlab
In 2016 viert Plaza Futura haar 25 jarig bestaan met een programma waarin de toekomst (futura tenslotte) centraal staat. “Waar zullen mensen in de toekomst nog hun huis voor uit willen?” hebben we ons afgevraagd. Natuur, sport en de liefde vormen volgens ons de antwoorden.

Daarom organiseert Natlab door Plaza Futura drie grotere festivals rond deze thema’s: E-nature in het voorjaar, E-sports na de zomer en E-love begin van de winter. We werken hierbij samen met grotere organisaties zoals Natuurmonumenten. Bij ieder festival wordt ook weer een dance-feest, Arthouse, georganiseerd, in samenwerking met La Fete, waarin dance, film en beeldende kunst samenkomen.

Andere hoogtepunten in het programma zullen zijn: de Boekie Nights met Wim Daniëls, een lezersfeest in samenwerking met de bibliotheek en boekhandel Van Piere, de live cinema-opera’s en balletten vanuit het Royal Opera House in Londen, een theatermarathon in april op locatie in het Van Maerlant Lyceum door Artemis/De Warme Winkel: De meest zwaarmoedige voorstelling ooit.

We zullen in de zomer weer buitenfilms organiseren. We presenteren diverse filmfestivals, zoals het Turkse Rode Tulp-festival in juni en het Eindhovens Film Festival in november. Verder komt een keur aan theater- en dansgezelschappen ook in 2016 langs met hun nieuwste voorstellingen. En uiteraard zullen ook in 2016 de beste films altijd als eerste in Natlab te zien zijn.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.