Club Natlab Wenen

Di 01 december 2015

Wenen, wat weten we ervan? De meesten kennen de stad misschien alleen van de Sissi-films, en associëren Wenen met vergane glorie. Of met chocoladetaart, de beroemde Sachertorte en de Weense Wals.
Maar Wenen is ook de stad van Mahler, van Freud en van Wittgenstein. En het is de stad waar al rond de vorige eeuwwisseling een krachtig antisemitisme de kop op stak.

Wenen is onze winter-bestemming in Club Natlab. Van Bambi tot Wals halen we Wenen een stuk dichterbij. Dan zien we opeens een stad die zichzelf geweldig heeft veranderd tot een van de meest leefbare steden in Europa. We hebben een paar reisleiders gevonden om ons te gidsen langs film, theater, literatuur, muziek, beeldende kunst en architectuur. In ons restaurant serveren we een Weens menu. En aan het slot maken we met politici de balans op: wat betekent Weense gastvrijheid eigenlijk?

Verwacht films en besprekingen van regisseurs als Peter Seidl en Michael Haneke en een dansvoorstelling van De Châtel. Ook is er weer een filmcursus over Oostenrijkse cinema en natuurlijk een dance-avond: Arthouse.

Bekijk hier de programmakrant.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.