Winnaars tekenwedstrijd

Ma 09 november 2015

Tijdens de herfstvakantie heeft een groot aantal kinderen meegedaan aan onze tekenwedstrijd na afloop van de films Mini en de Muggen, Phantom Boy en Holland, Natuur in de Delta.
Prachtige tekeningen zijn het resultaat, van kinderen vanaf 2 jaar tot 12 jaar oud. We exposeren de tekeningen vanaf vrijdag 13 november in de expositieruimte van Natlab. Maar belangrijker nog: de jury koos de winnende werken uit alle inzendingen. Heeft jouw tekening misschien gewonnen?

Uit het juryverslag:
De winnaars zitten verrassend genoeg vooral in de jongste groep.
De eerste prijs gaat naar Guusje van Maurik (5 jaar) voor haar tekening over Holland, Natuur in de Delta. Ze heeft alle belangrijke elementen van de film mooi samengebracht, vooral ook de nadruk op lucht en water was goed en met aandacht voor het kader van de tekening verdeeld over het vlak. Daarbij waren de belangrijke onderdelen, zoals de vogels en het stekelbaarsje, zorgvuldig in het beeld geplaatst. Een voor deze leeftijd opvallend resultaat was het gevolg. Ze mag met haar vader en moeder, broers en zusjes en opa en oma bij ons komen eten.

eerste prijs: Guusje van Maurik (5 jaar)


De tweede prijs gaat naar Juliette Kloos (8 jaar) voor haar tekening van Mini en de Muggen. Ze was de enige die de opdracht eigenzinnig had aangepakt, door er een storyboard van te maken. Zo kregen alle details uit deze rijke animatiefilm een eigen plek. Ze mag met nog drie anderen bij ons naar een film naar keuze.

tweede prijs: Juliette Kloos (8 jaar)

De derde prijs gaat ex aequo naar Sophie van der Sande (8 jaar) en Niek van Laarhoven (6 jaar) voor hun tekeningen van Phantom Boy. Wat hier opvalt is hun terughoudende gebruik van kleur en aandacht voor de compositie van de tekening. Opvallende en bijzondere beelden waren het gevolg. Ze mogen ieder met een partner naar keuze bij ons naar de film.

gedeelde derde plaats: Sophie van der Sande (8 jaar)


gedeelde derde plaats: Niek van Laarhoven (6 jaar)

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.