Exclusieve voorpremiere Publieke Werken

Wo 11 november 2015

Aanstaande zaterdagmiddag is Publieke Werken in een exclusieve eerste voorstelling te zien in Natlab. De lang verwachte, en kostbare verfilming van de bekende roman van Thomas Rosenboom wordt voorafgegaan door een lezing van kunsthistoricus Ko van Dun. 

 In Publieke Werken zien we hoe verschillend mensen reageren op de grote economische ontwikkelingen aan het eind van de 19e eeuw in Amsterdam. De trein, de stoomboot en de enorme industrialisering leidt tot nieuwe rijkdom, maar ook tot diepe armoede. In Publieke Werken worden de winnaars en verliezers geportretteerd. Daarbij is in de film optimaal gebruik gemaakt van alle nieuwe digitale technieken om het verleden tot leven te wekken. Het resultaat is verbluffend. Publieke Werken is een rijk, gelaagd schouwspel geworden, met nog een extra muzikale kwaliteit door het vioolspel van Janine Jansen.

De film is op zaterdag 14 november in een exclusieve voorpremiere in Natlab te zien. Kunsthistoricus Ko van Dun verzorgt een inleiding bij de film. Kaarten hiervoor zijn los verkrijgbaar. De lezing begint om 1400 uur, de film om 15.15.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.