Feestelijke opening Club Natlab München

Vr 18 september 2015

Vanavond openen we feestelijk het Club Natlab festival, ditmaal met het thema 'München'. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in het auditorium van Natlab.

Documentaire
Aansluitend op de opening vertonen we de Nederlandse première van de documentaire over Rainer Werder Fassbinder: Lieben Ohne zu Fordern (To Love Without Demands).

Muziek
Het muzikale vermaak wordt verzorgd door ‘Dragisha’, een akoestisch klemzer duo die bestaat uit twee veelzijdige muzikanten. Door hun jarenlange ervaring in verschillende orkesten zijn zij in staat vele uiteenlopende muziekstijlen ten gehore te brengen. Vanavond zullen zij de Duitse sfeer van de avond neerzetten.

München
München is het nette zusje van Berlijn. Hier vind je geen radicale kunstscene, en geen rauwe techno-feesten in kraakpanden, maar heel veel terrassen, waar iedereen elkaars mooie kleren goed kan bekijken. De fijne openingen en premières in het Haus der Kunst en de Munchner Kammerspiele geven daar ook veel gelegenheid voor. Ook is er ieder jaar in juni een groot filmfestival.

München moest zichzelf opnieuw uitvinden na de Tweede Wereldoorlog. De stad werd in oude stijl teruggebouwd. Er zijn tot op heden nauwelijks hoge kantoren te zien. München is nu vooral een stad om prettig te leven voor een steeds verder groeiende, internationale beroepsbevolking, die vooral geliefd is bij expats uit de Golfstaten. De tijd dat een cineast als Fassbinder hier de stad onveilig maakte is lang voorbij. De stad is tegenwoordig vooral bekend van de bierfeesten, het voetbal en voor sommigen misschien ook nog van inspecteur Derrick. Hoe komt het dat München zo’n prettige leefstad is? Omdat de stad zich achter zijn keurige façade ook tot een Smart City heeft ontwikkeld, waar langzaam verkeer voorrang heeft en slimme technologie de stad leefbaar en energiezuinig moet houden. Een voorbeeld voor Eindhoven? Daar gaan we in ieder geval over praten.
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.