Lezing bij The King’s Gardens door kunsthistoricus Ko van Dun

Di 18 augustus 2015

Een inleiding bij The King's Gardens door Ko van Dun, geschikt voor ieder die een diepere blik wil werpen op tuinarchitectuur. The King's Gardens is een kostuumdrama van en met Alan Rickman over de beroemde Franse tuinarchitect Le Notre en zijn formele ontwerp voor de tuinen van Versailles.

Op zondag 30 augustus zal kunsthistoricus Ko van Dun een inleiding geven bij de film The King’s Gardens. De lezing zal om 14.00 uur worden gegeven en aspecten behandelen als de verschillende tuinarchitectuurstijlen en de karakters en scènes uit de film. Een inleiding geschikt voor ieder die een diepere blik wil werpen op tuinarchitectuur.

Het kostuumdrama The King’s Gardens van en met Alan Rickman, vertelt het verhaal van de beroemde Franse tuinarchitect Le Notre en zijn formele ontwerp voor de tuinen van Versailles. Le Notre (een mooie rol van Matthias Schoenaerts) werkt samen met een vrouw (Kate Winslet) die een eigenzinnige koers vaart. The King’s Gardens verbeeldt fraai de veranderende opvattingen over tuinontwerpen aan het eind van de 17e eeuw.

Ko van Dun
Ko van Dun (1953, Heerlen) is werkzaam als spreker, schrijver en docent voor musea, galeries, bedrijven en onderwijsinstellingen. Hij geeft particulieren en bedrijven onafhankelijk advies bij het kopen van hedendaagse kunst. Ook is hij actief op het gebied van trainingen en seminars voor bedrijven op het snijvlak van kunst, geschiedenis en economie.
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.