Programma rond Tweede Wereldoorlog in Natlab

Di 28 april 2015

De eerste week van mei staan we landelijk stil bij de Tweede Wereldoorlog. Zeventig jaar geleden werd ons land bevrijd, we herdenken en vieren op 4 en 5 mei. Natlab bundelt in het kader van Oorlog & Vrede vier films uit het programma in een WOII-memorial. U kunt een passe-partout kopen voor 20 euro voor de vier films (normale toegangsprijs: € 9,50 per film). De actie geldt van vrijdag 1 t/m woensdag 6 mei.

Ook ziet u zaterdag 9 mei de mime-voorstelling Fremd-Körper, een regie van Gerardjan Rijnders. Mime-icoon Karina Holla speelt in deze solo een arme vrouw in nazi-Duitsland, die de identiteit van haar overleden man aanneemt om te overleven. In een verscheurde samenleving probeert ze zich staande te houden in een mannenwereld.

De WOII-memorial omvat de volgende vier films:
Phoenix
Intelligent en stijlvol Duits drama over een overlevende van een concentratiekamp, die op zoek gaat naar de echtgenoot die haar heeft verraden aan de nazi's.

Suite Française
Romantisch drama over een liefdesaffaire tussen een Franse vrouw en een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Les Héritiers
Frans drama over een bevlogen geschiedenislerares die een moeilijke klas vol opstandige leerlingen voor zich probeert te winnen door ze mee te laten doen aan een project met als onderwerp 'de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijdens WO II'.

Im Labyrinth des Schweigens
Drama over een samenzwering van Duitse overheidsinstanties om nazimisdaden van de Tweede Wereldoorlog in de doofpot te stoppen.

U kunt van 1 t/m 6 mei een passe-partout kopen voor deze vier films voor € 20,- en zelf beslissen wanneer u de films gaat zien in die periode, dat hoeft dus niet op dezelfde dag. Reserveren is wel aan te raden. Het passe-partout is te koop aan de kassa (niet online).

Gratis vertoning documentaire Shoah
Bovendien vertoont Natlab op maandag 4 mei de ruim 9 uur durende documentaire Shoah van Claude Lanzmann. Deze film is gratis toegankelijk.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.