Goede Vrijdag: extra vertoningen van Erbarme Dich

Di 24 maart 2015

Erbarme Dich is een indrukwekkende film over een koor en orkest dat J.S. Bach's Matthäus Passion uitvoert, en het effect daarvan op een grotere gemeenschap. Een betere film voor Goede Vrijdag is nauwelijks denkbaar. Daarom zetten we de film op 3 april extra vaak op het programma. We ontvangen u die dag graag in een passende ambiance.

De uitspraak "In de Matthäus Passion horen mensen iets wat ze niet zouden verdragen als het in gewone taal zou worden gezegd" ligt ten grondslag aan Erbarme Dich, de muziekdocumentaire over deze compositie van J. S. Bach door Ramon Gieling. De Matthäus Passion, voor sommigen het muzikale hoogtepunt van de westerse beschaving, heeft een vergaande invloed op het leven van mensen, zo blijkt uit de film. We maken kennis met hen tijdens een opvoering in een vervallen en verlaten kerk, waar een koor en orkest onder directie van Pieter Jan Leusink voor een publiek van daklozen het hele muziekstuk speelt. Het lijden van Christus anno 2014. Is muziek in staat mensen te verzoenen met hun lot?

De aanvangstijden van Erbarme Dich op Goede Vrijdag zijn 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.
Het zijn bovendien de laatste vertoningen van deze documentaire, die bekroond werd met de Kristallen Film, dus mis 'm niet.

 
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.