Kinderfilms in de carnavalsvakantie!

Ma 09 februari 2015

Voor de allerkleinsten én voor wat grotere kinderen vertonen we de hele carnavalsvakantie weer mooie, leuke en grappige films. Je kunt naar Het Lied van de Zee (6+) of je gaat kijken naar Sawsan's Geheime Misse (9+). Lees hieronder meer over de films, dan kun je je er alvast op verheugen!

Het Lied van de Zee (6+)
Animatiefilm waarin een broer en een zus door een wereld van sprookjes en oude legendes moeten reizen om terug naar huis te keren. 

Op een eiland voor de westkust van Ierland, in een vuurtorenhuis, wonen Ben en Saoirse samen met hun vader Conor en hun trouwe vriend de hond Cu. Hun moeder is zes jaar geleden teruggekeerd naar zee. Ze is een selkie; zeehond in water, mens op het land. Vroeg of laat komt voor iedere selkie het moment om hun zeehondenhuid aan te trekken en terug te keren naar het leven als zeehond. Saoirse is ook een selkie. Ze is zelfs het laatste zeehond kind, want broer Ben heeft watervrees. Als haar lied van de zee de enige manier is om de magische wezens te redden van de Uilenheks, worden de verhalen van haar moeder ineens de realiteit. Maar er is een probleem: Saoirse kan nog niet praten! Lukt het haar toch om de Uilenheks te verslaan?

De film Het lied van de zee is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm. 


Sawsan's Geheime Missie (9+)
Deense jeugdfilm waarin Karl zijn best doet om de muzikale ambities van zijn vriendin Sawsan te verwezenlijken.

Om je een vreemdeling te voelen, hoef je niet eens van ver te komen. Karl verhuist met zijn moeder van een Christelijke gemeenschap aan de westkust van Denemarken naar de multiculturele wijk Nørrebro in Kopenhagen. Sawsan, een Islamitisch meisje uit zijn klas, neemt hem onder haar hoede en maakt hem wegwijs in de grote stad. Karls reacties op het leven in de kosmopolitan werken bij Sawsan op de lachspieren. Hij zal vooral iets aan zijn dialect moeten doen, wil hij ooit geaccepteerd worden in de nieuwe omgeving. Karl is een virtuoos op het mengpaneel en als hij ontdekt dat Sawsan een lied heeft geschreven om mee te doen aan het jongeren songfestival, wil hij haar daar graag bij helpen. Sawsans vader verbiedt zijn dochter om mee te doen, maar Karl heeft andere plannen.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.