Paul & Menno de Nooijer EXPO & PERFORMANCE

Ma 27 oktober 2014

Vanaf zondag 7 december presenteert Natlab door Plaza Futura PERFECT DAY, een expositie van Paul en Menno de Nooijer. 
De expositie opent met de performance Half The Horizon op zondag 7 december. 
 
Performance: Half the Horizon
Zondag 7 december 
€ 14,50 / € 12,50 
 
Perfect day | expo
Datum: zondag 7 december 2014 - 21 januari 2015
 
Een storm steekt op in het hoofd van de man op het moment dat hij van de uroloog te horen krijgt dat hij prostaatkanker heeft. Vanaf dat moment buitelen herinneringen, toekomstillusies, dromen en werkelijkheid over elkaar heen. Een poëtische reis door het leven vanaf geboorte tot dood.
 
Half The Horizon is een magisch-realistische voorstelling waarin de met prostaatkanker gediagnosticeerde kunstenaar Paul de Nooijer samen met zijn zoon Menno en vrienden Jorrit, Izhar en Erik vorm geeft aan zijn huidige conditie. Serieuze en lichtvoetige aspecten van Pauls leven komen in beeld en muziek voor het voetlicht. Onmiskenbaar verbonden met de unieke beeldtaal van Paul en Menno is de muziek van Jorrit Tamminga, uitgevoerd door de gelouterde musici Izhar Elias en Erik Bosgraaf.
 
Het werk van Paul en Menno de Nooijer bevindt zich op het snijvlak van fotografie, animatie, film en theater. Zij scheppen prachtige en soms confronterende illusies door hun beelden niet alleen op doek maar ook op mensen te projecteren. Door de klank van de muziekinstrumenten live te vervormen zet Jorrit Tamminga deze vervreemding door.
 
Door Paul en Menno de Nooijer (film, fotografie), Jorrit Tamminga (compositie, elektronica), Erik Bosgraaf (blokfluit) en Izhar Elias (gitaar). Teksten door journalist/schrijver Matt Dings.
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.