In den beginne... | literatuur in film en theater

Di 30 september 2014

Film- en theatermakers worden regelmatig geïnspireerd door werk van collega's in andere disciplines: muziek, beeldende kunst, design en taal & literatuur. In oktober presenteert Natlab een aantal films en voorstellingen die niet zouden bestaan zonder hun oorsprong: de literatuur, het boek, de schrijver. Shakespeare krijgt van Matzer een rockend concertjasje, er is een (jeugd)voorstelling rondom het werk van Toon Tellegen, op het programma staan twee boekverfilmingen en teksttheater van schrijfster Aaf Brandt Corstius, van gezelschap Mugmetdegoudentand.

Matzer | Romeo and Juliet: het concert
Do 9 oktober om 20.30 uur
Een intiem en explosief popconcert, waarbij Shakespeares tekst geheel tot muziek is verworden. Geregisseerd door Madeleine Matzer en gecomponeerd door Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker is er nu Romeo and Juliet: Het concert.

Mugmetdegoudentand | FIFTYFIFTY
Za 11 oktober om 20.00 uur

Relatiekomedie met Marcel Musters en Lies Visschedijk, geschreven door Aaf Brandt Corstius. Ze verzorgt na afloop van de voorstelling een nagesprek.
Jens en Milou hebben een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Ze delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty en gunnen elkaar alles. Maar wat als de één er meer geliefdes op nahoudt, of intieme vragen begint te stellen over de affaires van de ander?

Toon Tellegen en Corrie van der Schoot | Het Geluk van de Sprinkhaan
Zo 12 oktober 17.00 uur

Literair concert voor mensen van 8 tot 108. Zeer geschikt als familieconcert! Na het concert signeert Toon Tellegen het luisterboek. Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen organiseert sinds 2003 literaire concerten met schrijvers als Remco Campert, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Josse De Pauw en Toon Tellegen.

Dorsvloer vol confetti
Nu te zien

Dorsvloer Vol Confetti, naar het gelijknamige boek van Franca Treur, vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Het boek verkopen wij in samenwerking met Van Piere aan onze kassa.

Gemma Bovery
Te zien vanaf 8 okotober

Gebaseerd op de grafische roman van Posy Simmonds.
Drama waarin een Franse bakker het lot van een jong Brits echtpaar probeert te kneden volgens het verhaal van de klassieke roman 'Madame Bovary'.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.